Installera värmepump

Vi hjälper dig installera värmepump i Västra Götaland

Kylovärme ser vi till kundens bästa och de installatörer som anlitas via oss är certifierade att installera de värmepumpar som vi säljer. Genom att du anlitar oss för installation av din värmepump lämnas ett garantibevis över då den är slutförd och med detta försäkras du att samtliga garantier gäller. Våra hantverkare i Göteborg samt övriga Västra Götaland är både kompetenta och erfarna, viket säkerställer att din värmepump installeras säkert, korrekt, och ger dig största möjliga energibesparing.
Här kan du hitta information angående det som ingår vid en standardinstallation. Välj den typ av värmepump du önskar få installerad.

hantverkare i Göteborg

Värmepumpsinstallation

Det skiljer sig ibland en hel vad gäller installation beroende på vilken värmepump som valts. Nedan beskrivs de olika tillvägagångssätten. På dagen för installation kommer installatören till fastigheten där arbetet skall utföras, med värmepumpen om den inte redan är levererad samt allt material som ingår. Tillsammans ser ni över dina specifika önskemål och vad rätt placering kan tänkas vara både estetiskt och för bästa möjliga effekt.

Rätt installatör gör skillnaden

Vi kan inte nog upprepa att den installatör som skall utföra arbeta skall vara certifierad. Enligt lag måste system innehållande kylmedium installeras av en certifierad kyltekniker. Dessutom kräver vissa värmepumpar elinstallation vilken skall utföras av behörig elektriker, andra system rörläggning att utföras av en rörmokare och vid borrning för bergvärme skall detta utföras av en certifierad borrare. Garantier och försäkringar upphör att gälla om installation utförs av obehöriga hantverkare.
Det är lika viktigt att välja rätt installatör, som det är att välja rätt värmepump. Vi arbetar därför endast med de mest pålitliga och kompetenta installatörer i Göteborg med omnejd. De är handplockade då rätt samarbetspartners är betydande i det vi erbjuder och kvalitet på hantverkare är lika viktigt som kvalitet på produkter.
Endast certifierade kyltekniker utför våra installationer och garanti lämnas alltid på de uppdrag vi utför.

Daikin Bergvärmeinstallation kylovarme.se

Installation av bergvärme

Installation av bergvärme är ett ganska stort projekt där hål ibland måste borras flera hundra meter. Det är ganska självklart att detta kräver speciell utrustning med tunga maskiner och hantverkare som utbildats inom processen.

Installation av frånluftsvärmepump

Med en frånluftsvärmepump utnyttjas den redan befintliga luften i huset och istället för att luft ventileras ut återanvänds samma varma luft efter filtrering. Värmen stannar kvar i huset och tack vare det sparas energi. En frånluftsvärmepump kräver installation av vatten samt el och detta medför vissa krav på installatör.

Installation av Luft-Luft värmepump

Installation av Luft-Luftvärmepump är ganska enkelt i jämförelse med övriga värmepumpar tack vare att den endast skall anslutas med vanligt eluttag. Dock skall rör med kylmedium löpa mellan en utomhusdel och en inomhusdel, vilket enligt lag kräver certifierad kyltekniker.

Installation av Luft-Vatten Värmepump

Installation av Luft-Vattenvärmepump är ett något mer omfattande projekt. Värmepumpen tar in luft från utsidan och värmen sprids via det vattenburna systemet. Detta gör installationen mer komplicerad jämfört med Luft-Luftvärmepump eftersom en utomhusdel via rör skall kopplas till en inomhusdel där dessa innehåller kylmedium, vilket sin tur kräver en certifierad kyltekniker. Om rören mellan delarna endast innehåller vatten kräver det ändå en pålitlig hantverkare, i detta fall en VVS-installatör.

Varför ska ni välja oss?

Granskade och godkända installatörer.

Vår prissättning är enkel och ärlig.

Vi erbjuder 5 års produktgaranti.

Alltid gratis frakt vid köp av installation till din värmepump.

Vi kan hjälpa dig att du ska få lite mer klarhet i vilken typ av värmepump som kan tänkas fylla just dina behov.

Installation och service av värmepump i Västra Götaland

Fyll i vårt kontaktformulär, så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.