Luft-Vattenvärmepump installation

Är Luft-Vattenvärmepump rätt val för villa i västsverige?

Till en början, ett system med Luft-Vattenvärmepump fungerar som ett komplett uppvärmningssystem för din villa. Det lämpar sig utmärkt för detta. I hus som har ett så kallat vattenburet värmesystem. Vattenburen värme är samlingsbegrepp och uppvärmningsform där man använder varmvatten vilket leds i rörsystem till radiatorer eller som golvvärme.

Luft-Vattenvärmepump – beskrivning av funktion

En Luft-Vattenvärmepump använder värmen i utomhusluften och energin i densamma för att producera både värme i inomhusluften såväl som varmvatten. Detta system är utmärkt för den som värmer sitt hus via radiatorer laddade med vatten.

Med Luft-Vattenvärmepump når du högre besparingar i energiförbrukning än du kan få med en Luft-Luftvärmepump, samtidigt som en Luft-Vattenvärmepump är billigare samt bättre lösning jämfört med bergvärme.

En värmepump av den här typen kan sänka uppvärmningskostnaden i din villa med ca 65-70 %, där effektiviteten beror på utomhusluften på orten där du bor och det därmed är ganska uppenbart att ett sådant system betalar av sig tidigare för en installation i Göteborg, än det gör i Kiruna. Det betyder dock inte att installationen fungerar sämre ju kallare klimatet är, men tillsatsvärmaren som säkerställer att det alltid finns varmvatten och att temperaturen inomhus kan hållas på lika behaglig nivå, den kommer jobba mer i kallare områden och därmed även förbruka mer energi. Vattenvärmepumpar har ofta gas mellan den inre och yttre delen, men det finns pumpar som endast innehåller vatten och där skall noteras finns en risk detta fryser vi strömavbrott.

För att du skall vara försäkrad ha en kontinuerlig försörjning både vad gäller värme och vatten är det lämpligt att du kontaktar oss så att vi kan hjälpa dig välja den mest effektiva och passande Luft-Vattenvärmepump för dina behov. Vi säljer värmepumpar från de ledande tillverkarna i brasnchen såsom Panasonic och Mitsubishi. Dessa har utmärkt sig i tester och håller högsta klass. Om du har frågor, tveka inte att kontakta oss per telefon, e-post.

göteborg-LUFTVATENvärmepump-kylovarme

Naturen värmer ditt hus

En stor fördel med Luft-Vattenvärmepump är hur en redan tillgänglig naturlig miljövänlig tillgång omvandlas till ny energi som brukas av dig. Solen skiner mot oss konstant och det finns en ofantlig mängd energi att tillvarata där. Vi gör det redan i och med att den värmer vår atmosfär, våra vatten, oss själva men även jordens olika lager. Man kan likna jorden med ett batteri som suger åt sig solens outtömliga kraft och lagrar den på olika sätt. Där ett av dessa är värmen i marken vilken kan omvandlas till värme i din bostad. Oavsett klimat, oavsett temperatur i luften, finns värme i marken. Ja, till och med på breddgrader där temperaturen kan sjunka långt under 0 grader ligger värme under markytan.

Den enda skillnaden mellan olika klimatområden i detta hänseende är hur djupt man måste borra eller gräva för att nå värmen. För värmeenergi lagrad i luften finns två olika pumpar. Luft-Luftvärmepumpar och Luft-Vattenvärmepumpar. Den förstnämnda kan sägas vara mer av en komplettering till din befintliga värmekälla som med ett fläktsystem sprider ytterligare värme i din bostad.

Luft-Vattenvärmepumpar däremot tillhandahåller ett komplett system vilket utnyttjar lagrad energi från solen i luften utomhus och används för att värma upp en tank fylld med vatten. Från denna skickas det varma vattnet ut till bostadens vattensystem där radiatorer, kranvatten och golvvärme ingår. Luft-Vattenvärmepumpen fungerar på så vis som ett komplett system oavsett om det gäller villa, fritidshus, radhus eller annan fastighet.

Får du rätt offert? Guide om Luft-Vattenvärmepump priser

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Luft-Vattenvärmepump installation

I jämförelse med andra vattenburna system är det billigare att installera Luft-Vattenvärmepump och redan här finns alltså en besparing att göra. Att själva installationen ofta endast tar en dag eller två – beroende på förutsättningarna – minskar kostnaden för hantverk. Den här lösningen lämpar sig ypperligt för mindre hus, fritidsstugor och den är anpassad för att tillgodose de krav som finns på miljöpåverkan, ljudnivå samt energiförbrukning där varmvatten konstant håller hög temperatur och levereras enligt våra vanliga behov.

Det är ett säkrare, renare och billigare system än många andra alternativ och oavsett hur kallt det är utomhus kommer du få din bostad behagligt uppvärmd. Dessutom kan delen utomhus vilken kräver elförsörjning enkelt kopplas till solpaneler och på så vis utnyttja förnybar energi än mer.

Luft-Vattenvärmepump energibesparing och fördelar

En faktor som påverkar hur mycket energi som kan sparas är hur väl fastigheten är isolerad. Med andra ord; hur mycket energi som krävs för att värma huset. Men en generell uppskattning är att upp till 80 % kan sparas in på uppvärmningskostnader. Inte nog med det, Luft-Vattenvärmepumpar är miljövänliga i och med att de utnyttjar förnybar energi, så inte nog med att pengar sparas in, de här systemen är bra för miljön. Kortfattat är detta några av fördelarna:

  • De är en miljövänlig lösning
  • Lätta att installera
  • Lätta att underhålla och använda
  • Tillgodoser behovet vad gäller både värme och kranvatten där de levererar upp till 70°C varmvatten
  • Kan snabbt hetta upp färskvatten till höga temperaturer
  • Väldigt låg ljudnivå på själva aggregatet med konstruktion för att verka tystast möjligt
  • Stora besparing vad gäller fastighetens drift
  • Bra alternativ där bergvärme är svårt att installera, eller kräver stor investering
  • Lång livslängd
Vanliga frågor om luft/vatten värmepump

Hur fungerar NIBE luft/vatten värmepump?

Så fungerar en lMitsubishi luft/vatten värmepump!

Hur fungerar DAIKIN luft/vatten värmepump?

Så fungerar en lMitsubishi luft/vatten värmepump!